Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

10 Jun 2015

Ce trebuie să știe medicii despre declararea sponsorizărilor din anul 2014

Ce trebuie să știe medicii despre declararea sponsorizărilor din anul 2014

 

Un scurt ghid pentru medici, decurgând din Ordinul Ministerului Sănătății nr. 194/2015 pentru aprobarea Normelor pentru Evaluarea și Avizarea Publicității la Medicamentele de Uz Uman, privind declararea sponsorizărilor. 

  • Formularul de declarare referitor la sumele aferente anului 2014 trebuie transmis până la data de 30 iunie 2015 către Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale.
  • Vor trebui declarate sumele astfel obținute, începând cu data de 11 februarie 2014, în baza unui contract încheiat cu producătorii de medicamente, deținătorii de autorizații de punere pe piață; reprezentanții acestora în România, distribuitorii en-gros de medicamente și distribuitorii en detail de medicamente.
  • Se vor declara sumele nete.
  • Raportarea trebuie efectuată de către toți profesioniștii din domeniul sănătății, indiferent că lucrează în spitale de stat, în centre private sau în cabinete individuale.
  • Se solicită date referitoare la cheltuieli efectuate pe bază de contract, având ca obiect sponsorizarea sau alte tipuri de cheltuieli, cu titlu de exemplu, dar fără a se limita la: conferențiere, servicii de consultanță, advisory board, expert opinion, redactare medicală și training pentru angajații companiei, cesiune drepturi de autor.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *