Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

5 May 2015

Când pacienții își mapează singuri genomul cancerului

Când pacienții își mapează singuri genomul cancerului

 

DNAPancreas.com este proiectul pe care Saw Yu Wai l-a lansat a doua zi după ce a primit diagnosticul de cancer de pancreas.  Ideea de a mapa genomul propriului cancer a venit natural: este ceea ce făcuse constant în ultimii 25 de ani, în încercarea de a găsi soluții personalizate pentru diverse forme de cancer.

Mesajul inițiativei doamnei Saw Yu Wai: nu mai trebuie să așteptăm ca autoritățile să decidă când și dacă vor compensa prețul unei analize medicale (în acest caz, secvențierea genomului cancerului de pancreas), ci putem apela la sprijinul comunității, prin platforma de crowdfounding Indiegogo.

DNAGuide Pancreas

Cancerul de pancreas este una dintre cele mai complicate boli, cu puține soluții terapeutice. Iar imaginea de mai sus spune multe despre urgența acestui demers.

Marcajul roșu din dreptul BRAF reprezintă singura posibilitate teoretică de tratament în acest moment. În rest, ipoteze moleculare de lucru care trebuie duse la nivelul următor, pentru confirmare și transformare în soluții curative, prin contribuția tuturor.

Un exemplu luminat despre puterea în creștere pe care o au medicina participativă și medicina personalizată.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *