Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

21 Jan 2016

Cancerul, pe agenda Forumului Economic Mondial Davos 2016

Cancerul, pe agenda Forumului Economic Mondial Davos 2016

 

Prima zi a Forumului Economic Mondial Davos 2016 a găzduit o dezbatere de nivel înalt despre cancer, moderată chiar de vicepreședintele SUA, Joe Biden.

Întâlnirea vine la doar câteva zile după ce președintele Obama îl însărcinase pe Biden, în timpul discursului despre starea națiunii, cu coordonarea planului american care-și propune să termine cu “cancerul așa cum îl știm acum”. Detalii, aici.

Înregistrarea integrală a discuției, la care au participat lideri de opinie mondiali în domeniul cancerului, poate fi vizionată mai jos. Dacă vreți cu adevărat să înțelegeți statusul actual al cercetării cancerului, luați-vă 65 de minute pauză de la orice altă activitate și urmăriți filmul. Și nu vă întrebați câți politicieni români, fie ei și medici ca profesie, ar fi capabili să modereze un astfel de eveniment.

Un singur comentariu: în finalul conferinței, Joe Biden îi întreabă pe cei prezenți (printre care Elizabeth Blackburn – laureată a Premiului Nobel, legendarul Toby Cosgrove de la Cleveland Clinic sau liderul Human Genome Project, Francis Collins) dacă ar fi dispuși să continue conversația, dincolo de public și de camerele TV, pentru a-l ajuta să înțeleagă cât mai bine tema cancerului. De ce? A explicat tot Joe Biden, într-un mesaj pe care orice om politic din România ar trebui să-l afle: un politician are rolul și trebuie să fie capabil să-i educe pe oamenii care l-au ales, să le explice într-un limbaj comun, pe care aceștia să-l înțeleagă, chiar și o problemă atât de complexă precum cancerul, înainte de a le solicita să plătească taxe. 

predictie cancer forum davos

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *