Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

9 Dec 2014

BlackBerry aduce genomul cancerului pe telefonul mobil

BlackBerry aduce genomul cancerului pe telefonul mobil

 

Prin NantOmics Cancer Genome Browser, aplicație care va fi prezentată pe larg în luna ianuarie 2015, la Consumer Electronics Show in Las Vegas, urmând a fi apoi lansată către comunitatea profesională, a medicilor și cercetătorilor din domeniul medical, în primul trimestrul al anului viitor.

Pentru acest proiect, Blackberry lucreză în parteneriat cu compania NantHealth, specializată în furnizarea de servicii informatice în domeniul sănătății.

Browser-ul va face posibilă livrarea în timp real, către medicul curant și alți furnizori de servicii medicale, precum și analiza informațiilor genomice despre un cancer. Astfel, pentru medic va fi mai ușoară alegerea medicamentului potrivit, pentru pacientul potrivit, la momentul potrivit. Medicina personalizată, în cel mai pur sens al termenului!

NantOmics Cancer Genome Browser va fi disponibil inițial pe terminalul BlackBerry Passport, “rezoluția mare a ecranului acestuia oferind posibilitatea ca medicul să vadă cromozomul unui pacient până la nivelul unei perechi de baze. Pentru prima dată în istorie, grație infrastructurii IT și puterii de calcul extraordinare a supercomputerelor NantHealth, medicul poate investiga genomul unui cancer de la întregul de 3 miliarde de baze, la fiecare bază azotată, în timp real“, spun oficialii companiei.

Blackberry Genome

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *