Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

13 Mar 2013

Azitromicina: avertisment FDA asupra riscului cardiac!

Azitromicina: avertisment FDA asupra riscului cardiac!

Azitromicina poate cauza prelungirea intervalului QT și torsada vârfurilor, două tulburări grave de ritm cardiac, avertizează FDA într-un comunicat.

Conform specialiștilor americani, medicii trebuie să aibă în vedere riscul apariției tulburărilor de ritm fatale la pacienții cărora intenționează să le prescrie tratamentul cu azitromicina și care deja au un istoric de sindrom QT prelungit, torsada vârfurilor, sindrom congenital QT lung, bradiaritmie sau insuficiență cardiacă decompensată.

De asemenea, sunt vizați și pacienții care iau medicamente care prelungesc intervalul QT și cei care au predispoziția spre apariția unei aritmii cardiace (cum ar fi cei cu hipopotasemie). O atenție specială trebuie acordată și pacienților în vârstă și celor cu alte boli cardiace

Avertismentul FDA vine ca urmare a unui articol publicat de NEJM anul trecut, care afirma o creștere a mortalității cardiovasculare și a mortalității de toate cauzele la bolnavii care urmau o cură de 5 zile cu azitromicină, comparativ cu alte antibiotice.

Agenția Europeană a Medicamentului nu s-a pronunțat încă asupra acestui subiect.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *