Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

6 Feb 2015

Astărăstoaie. Game over.

Astărăstoaie. Game over.

 

Astărăstoaie pleacă din funcția de Rector al UMF Iași învăluit în fumul din țigară care-l însoțește permanent și de propria lașitate.

S-a agățat până în ultima clipă de o funcție în care a ajuns oricum inexplicabil, expunându-și colegii din Senatul UMF riscului penal. Un autentic lider, nu-i așa?

Am scris și am vorbit despre Astărăstoaie atunci când grupul adunătorilor de scame de pe costumele sale se convertea, la vederea mea, în performante mașini de aruncat cu dejecții. Se vor fi activat deja citind aceste rânduri.

Aveți aici un exemplu, din octombrie 2012, care profilează acest personaj tragic pentru medicina din România.

Vă vine să credeți sau nu, Astărăstoaie a fost, timp de 10 ani, unul dintre cei mai puternici oameni din sistemul sanitar. De la miniștri la reprezentanți ai industriei, de la asociații de pacienți la mass-media, cu toții au luat poziția echerului în fața “lu’ domn’ profesor”. Dacă-i întrebi acum, nici nu pot explica prea bine de ce.

Astărăstoaie a ajuns mare din ignoranță, frică și supușenie.

Nu ale lui, ci ale noastre. Îmi amintesc cum, prin 2007-2008, Astărăstoaie era prezent pe coperta 1 în majoritatea publicațiilor medicale. Cu o excepție, aceasta. Nu puteam promova un gargaragiu doar pentru faptul că fusese ales președinte al Colegiului Medicilor în cadrul unor alegeri desfășurate pe cu 2 zile înainte de Crăciun, în condițiile unei prezențe la vot de 7%.

Timpul ne-a dat dreptate. Astăzi, Astărăstoaie pleacă definitiv din fruntea UMF Iași, lăsând în urmă o instituție compromisă.

Din nefericire pentru el, este doar primul pas către ieșirea definitivă dintr-un decor pe care l-a poluat oricum suficient de mult cu fumul de țigară și alte fumuri.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *