Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

31 May 2015

ASCO 2015: terapii țintite pentru cancere hematologice

ASCO 2015: terapii țintite pentru cancere hematologice

 

Câteva informații, pe scurt, despre medicamente noi folosite pentru tratamentul unor cancere hematologice. Datele au fost anunțate în premieră la ASCO 2015:

  • Daratumumab este un anticorp monoclonal anti-CD38 care, într-un studiu de faza II, a arătat eficiență în monoterapie în acele cazuri de mielom multiplu foarte dificil de tratat (pacienții incluși în studiu au experimentat anterior cel puțin 3 linii de tratament). Supraviețuirea estimată la 1 an a fost de 65%. LA 3 din cei 106 pacienți s-a obținut remisia completă a bolii.
  • Obinutuzumab, adăugat la bendamustină, în tratamentul pacienților cu forme indolente, rezistente la tratament, de limfom non-Hodgkin, a demonstrat dublarea duratei remisiunii bolii: 29,2 luni față de numai 14 luni. Obinutuzumab este un anticorp anti-CD20, iatr studiul (de faza III) a inclus 396 de pacienți.
  • Ibrutinib, adăugat la regimul standard bendamustină/rituximab, a adus beneficii pacienților cu leucemie limfocitară cronică rezistentă la tratament, conform unei analize interminare a unui studiu de faza III care a inclus 578 de pacienți tratați anterior cu celelalte opțiuni disponibile. Riscul de progresie a bolii a scăzut cu 80% în grupul pacienților din studiu care au primit și ibrutinib.
  • Pacritinib, în studiu de faza III, a demonstrat o eficiență crescută în comperație cu terapiile actuale folosite la pacienții cu mielofibroză. Pacritinib este un inhibitor JAK

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *