Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

1 Jun 2015

ASCO 2015: cât costă un an din viața unui pacient cu cancer metastatic?

ASCO 2015: cât costă un an din viața unui pacient cu cancer metastatic?

 

224.000 de dolari, conform prezentării profesorului Leonard Saltz, din cadrul sesiunii plenare a Conferinței ASCO. Suma include numai costul direct mediu al tuturor tratamentelor pe care trebuie să le urmeze un pacient cu cancer metastatic pentru a-și prelungi viața cu 1 an, în SUA.

Expunerea profesorului Saltz a reprezentat unul dintre momentele “WOW” ale evenimentului de la Chicago, făcându-ne pe toți să ne gândim la sustenabilitatea pe termen mediu și lung a programelor de tratament pentru cancer, în condițiile în care se vor păstra trendurile actuale referitoare la incidența și prevalența bolii, la modul de dezvoltare a medicamentelor și la costurile de dezvoltare a noilor molecule.

“Vom ajunge în punctul în care vom avea suficiente medicamente, dar nu va avea cine să le consume, din cauza costurilor?”, s-a întrebat profesorul Saltz, arătând că, numai în SUA, costul anual al tratamentului pentru toți pacienții cu cancer metastatic trece de 175 miliarde de dolari. Doar formele metastatice, nu toate formele de cancer! De precizat că prețurile folosite pentru calcul sunt cele din SUA, diferind de cele din UE și, mai ales, de cele din România.

Și tot SUA am putea asista, conform profesorului Saltz, la o premieră istorică în materie de preț al medicamentelor: 1 milion de dolari pentru o cură de 1 an cu un medicament de nouă generație, într-o formă de cancer metastatic. 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *