Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

1 Jun 2015

ASCO 2015: CancerLinq deschide calea către tratamentul modern al cancerului

ASCO 2015: CancerLinq deschide calea către tratamentul modern al cancerului

 

CancerLinq este platforma ASCO, despre care am scris în premieră pe acest blog în urmă cu 2 ani, care-și propune colectarea și analiza datelor despre modul în care sunt tratați pacienții cu cancer în viața reală.

Realizarea CancerLinq nu ar fi fost posibilă fără dezvoltarea extraordinară a industriei IT, compania SAP fiind cea care pune la dispoziția medicilor platforma informatică integrată pentru colectarea datelor pacienților tratați pentru cancer.

Se știe că numai 3% dintre pacienții cu cancer, în SUA, au acces la studii clinice, a căror principală caracteristică este rigurozitatea în privința urmăririi acestora și a adaptării strategiei de tratament în baza informațiilor obținute în timp real, în viața reală.

CancerLinq își propune să implementeze această viziune riguroasă și pentru restul de 97% dintre pacienți.

Am testat CancerLinq la standul dedicat din cadrul ASCO 2015. Cum funcționează?

Pe scurt: medicul introduce într-o aplicație toate datele medicale ale pacientului (tip tumoral, profil mutațional, tratament actual și trecut, co-morbidități etc). Datele tuturor pacienților – momentan sunt implicate peste 80% dintre centrele de oncologie din SUA – sunt stocate, agregate și analizate în timp real, iar medicul poate lua o decizie privind conduita de tratament a unui pacient bazându-se nu doar pe ghiduri și pe experiența profesională, cum se întâmplă acum, ci și pe o analiză detaliată asupra tuturor pacienților tratați pentru aceeași boală.

Medicul poate să știe în orice moment atât cum îi tratează pe pacienții săi, dar și cum îi tratează în comparație cu ceilalți colegi ai săi, creând astfel toate condițiile pentru creșterea calității îngrijirilor, în timp real. Tratamentul poate fi inițiat sau modificat din mers, având acces continuu la comparația dintre statusul pacientului tău versus ceilalți pacienți cu aceeași boală.

CancerLinq este probabil prima expresie puternică și cu impact clinic imediat a ceea ce numim “Big Data”.

Tratamentul cancerului, odată cu CancerLinq, nu va mai semăna cu ceea ce știam.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Doctori Online. Top3 motive | eHealth Romania - [...] a peste 400,000 de bolnavi de cancer a trecust de stadiul de pilot. Puteți citi mai multe în articolul…

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *