Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

1 Jun 2014

ASCO 2014: noi terapii țintite – ramucirumab, ibrutinib, lenvatinib, cediranib

ASCO 2014: noi terapii țintite – ramucirumab, ibrutinib, lenvatinib, cediranib

 

1. Tratamentul de linia a doua cu ramucirumab plus docetaxel a determinat creșterea supraviețuirii pentru pacienții cu cancer pulmonar fără celule mici (NSCLC – non small cell lung cancer). Datele provind dintr-un studiu de faza III, primul studiu care reușește să demonstreze un beneficiu asupra supraviețuirii pentru o terapie de linia a doua la pacienții cu NSCLC.

2. Ibrutinib a încetinit progresia bolii și a prelungit supraviețuirea pacienților cu leucemie limfocitară cronică rezistentă sau care a recidivat. Studiul RESONATE poziționează ibrutinib drept primul medicament cu administrare orală eficient pentru această boală. Tratamentul cu ibrutinib este bine tolerat, ceea ce îl face deosebit de util la pacienții vârstnici, care nu pot supoerta chimioterapia tradițională.

3. Lenvatinib este un medicament țintit, care a ajutat la obținerea unei rate de răspuns crescute și la întârzierea progresiei cancerului de tiroidă înalt diferențiat rezistent la iod-radioterapie. Două treimi dintre pacienții incluși în studiu au răspuns la lenvatinib, iar boala a reapărut cu întârziere de 14,7 luni, comparativ cu placebo.

4. Combinația dintre olaparib (PARP inhibitor) și cediranib (medicament anti-angiogenetic) a determinat întârzierea progresiei cancerului ovarian recurent cu mai mult de 8 luni, în comparație cu terapia doar cu olaparib. Este pentru prima oară când aceste două medicamente au fost administrate în combinație, marcând un moment esențial în tratamentul cancerului ovarian.

1 Comment

  1. Buna ziua,
    Avem mare nevoie de ajutorul dv, sotul meu Ion Ion din Braila, a fost diagnosticat cu cancer gastric stadiul IIIA, a fost operat in anul 2013, anul acesta au apatut adenopatii care au fost tratate insa in timpul chimioterapiei au aparut 2 tumori hepatice. A fost operat si a fost rezecata acea portiune, trebuie continuata chimioterapia si a fost prescris medicamentul Cyramza(ramicirumab). Problema este ca acest medicament face parte din categoria medicamentelor “orfane”, nu este gratuit si nici nu intra in lista Programului national de oncologie, am facut o solicitare la spitalul judetean Braila impreuna cu un referat al medicului curant insa a fost respins.
    Va rog mult sa ne sprijiniti si sa ne spuneti incotro sa ne mai indreptam, nu avem timp de pierdut pentru ca saptamana viitoare trebuie sa reinceapa chimioterapia.
    Multumesc mult,
    Cornelia Ion

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *