Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

2 Jun 2013

ASCO 2013: melanomul malign, între terapiile țintite și imunoterapie

ASCO 2013: melanomul malign, între terapiile țintite și imunoterapie

 

3 știri, pe scurt, despre perspectivele în tratamentul melanomului malign:

1. Combinația dintre două medicamente imunoterapice pare promițătoare pentru melanomul metastatic. Un studiu de fază II a demonstrat că adăugarea GM-CSF (Sargramostin) la terapia cu ipilimumab (Yervoy) duce la o creștere a supraviețuirii globale a pacienților, comparativ cu tratamentul cu ipilimumab singur

2. Nivolumab, un anticorp anti-PD-1, a demonstrat activitate la pacienții cu melanom avasat, conform datelor dintr-un studiu de faza I care a studiat nivolumab ca agent terapeutic unic la pacienții cu boală progresivă în ciuda tratamentului sistemic standard. Dimensiunile tumorii și supraviețuirea globală mediană s-au îmbunătățit considerabil comparativ cu datele obținute anterior de alte imuniterapii.

3. Selumetinib, un anticorp monoclonal țintit, ar putea fi primul medicament activ pentru melanomul ocular avansat, conform datelor dintr-un studiu de faza II. Selumetinib a demonstrat o activitate clinică puternică la pacienții cu melanom ocular avansat care au mutație a genei Gnaq/Gna11.

3 Comments

    • Selumetinib nu este inca aprobat in Uniunea Europeana, In acest moment, sunt in derulare studii clinice cu selumetinib si aceasta ar fi singura posibilitate de a avea acces la medicament. Nu stiu daca aceste studii se deruleaza si in Romania. Oricum, si in acest caz este nevoie de consultul medicului oncolog.

  1. Era o întrebare, am scris eu greșit.
    Selumetinib exista/poate fi prescris in Romania?

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *