Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

2 Jun 2013

CancerLinQ – cum interacționează știința medicală și tehnologia informației pe drumul spre medicina personalizată

CancerLinQ – cum interacționează știința medicală și tehnologia informației pe drumul spre medicina personalizată

 

Managementul cancerului va depinde din ce în ce mai mult de abilitatea medicilor specialiști de a comunica, utilizând noile tehnologii informatice (HIT – health information technology), datele despre starea de sănătate a pacienților pe care îi au în grijă.

CancerLinQ este o platformă de comunicare securizată între medicii specialiști a informațiilor despre pacienți, dar care dă posibilitatea ca, la sfârșitul tratamentului, să ofere un sumar și recomandări specifice pentru medicii generaliști și pentru pacienți.

CancerLinQ

CancerLinQ colectează datele de la milioane de pacienți cu cancer, apoi le analizează trecându-le prin filtrul ghidurilor și ale protocoalelor de diagnostic și tratament, pentru a genera în timp real date personalizate despre fiecare pacient, pe care le pune la dispoziția medicului, așa încât acesta să poată lua o decizie terapeutică de calitate.

Ce date sunt colectate în CancerLinQ:

– Diagnosticul (localizare, date histologice, stadializarea)

– Informații despre comorbidități

– Istoricul chirurgical

– Obiectivele terapeutice

– Regimurile și dozele de chimioterapie

– Durata tratamentului

– Principalele efecte adverse

ASCO a finalizat și a anunțat la Conferința Anuală din acest an, desfășurată la Chicago, un prototip specific al CancerLinQ pentru cancerul la sân, care demonstrează calitatea și perspectivele sistemului.

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *