Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

29 Sep 2014

Apelul Prof. Dr. Ioan Pop de Popa către miliardari: “Salvați viitorul României”

Apelul Prof. Dr. Ioan Pop de Popa către miliardari: “Salvați viitorul României”

 

Prof. Dr. Ioan Pop de Popa are 87 de ani și o grijă permanentă pentru viitorul sănătos al României. Dovadă este și scrisoarea deschisă adresată miliardarilor români, pe care o public integral mai jos. Un apel documentat, emoționant și vizionar pentru salvarea celui mai important capital al unei națiuni: copiii.

Ioan Pop de Popa

Apel către multimilionarii vechi și noi

 25 de ani de tranziție au însemnat tot atâția ani de scădere demografică. Populația României este din ce în ce mai redusă numeric și mai îmbătrânită.

Scăderea natalității este principalul factor care contribuie la criza demografică accentuată a țării noastre. Pepiniera demografică de la sate a scăzut. Se nasc din ce în ce mai puțini copii, iar dintre cei născuți, în fiecare an, în medie peste 1.400 de copii sunt abandonați în maternități, spitale, creșe și centre de plasament.

În România, conform statisticilor, în acest moment sunt cel puțin 60.400 de copii abandonați, aflați în sistemul de protecție specială.

Acești copii nu sunt de vină că au venit pe lume fără a avea căldura unei familii, un nume și un statut social – cum am spune “singuri pe lume”.

Numărul copiilor abandonați a crescut an de an, de la instalarea crizei economice, în 2009.

Și aceștia sunt copiii țării noastre. Un capital de aur, cetățenii de mâine.

Fundația “Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare din România (FOBAC), ONG de utilitate publică, s-a autosesizat de această tragedie și vă propune salvarea acestor copii.

Implicit, și salvarea unei părți din ceea ce înseamnă viitorul României.

Țara noastră este un rai pe pământ. Avem ca bogății câmpii mănoase , munți, ape, mare, codri și păduri seculare, subsol bogat în tot ce vrei: aur, argint, cupru, uraniu, petrol, gaze, sare, ape minerale etc. Dar nu ele constituie avuția noastră cea mai mare, ci poporul minunat al acestei țări. Toate acestea reprezintă motivul pentru care mulți o doresc și râvnesc la ea de două mii de ani.

Deci resursele României nu sunt numai petrolul, gazele de șist și minereurile de la Roșia Montana.

Infinit mai importanți sunt acești copii abandonați, acest capital biologic, care, în lipsa unei îngrijiri medicale, în lipsa unei consilieri psihologice adaptate și în lipsa accesului la educație, vor deveni o povară, nu un atu pentru dezvoltarea României.

Doamnelor și domnilor multimilionari de ieri și de azi,

 

Fiți conștienți că, indiferent cine ați fi și ce funcție aveți, nu duceți pe lumea cealăltă nimic din ceea ce ați strâns de-a lungul vieții.

V-o spune un om aflat la vârsta înțelepciunii și a sintezelor vieții, veteran de război și luptător continuu pentru sănătatea românilor (dovada este fondarea și modernizarea “la zi” a chirurgiei cardiovasculare din România, precum și cele 31 de invenții care au schimbat fundamental soarta a sute de mii de oameni).

Din această poziție, îmi permit să vă invit alături de demersul Fundației noastre, programul “Îngrijește copiii abandonați, salvează viitorul României”.

Donați cât vă îndeamnă conștiința, sufletul și averea, pentru viitorul României, în contul Fundației “Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare, cu mențiunea “pentru copiii abandonați”:

Cont în lei: RO 85 BPOS 7040 6674 476 RON 01, deschis la Bancpost Moșilor

Cont în euro: RO 20 BPOS 7040 6674 476 EUR 01, deschis la Bancpost Moșilor

Cu mulțumiri,

Prof. Univ. Dr. H.C. Ioan Pop de Popa,

membru titular al Academiei de Științe Medicale

Președinte Fundația “Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare din România (FOBAC)

Fondatorul chirurgiei cardiovasculare moderne în România

General maior, veteran de război, consilier al ANVR, responsabil cu relațiile internaționale

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *