Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

20 Mar 2017

Adrian Grecu, noul președinte al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România

Adrian Grecu, noul președinte al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) anunță alegerea lui Adrian Grecu, Country Manager Mylan România, pentru mandatul de Președinte al APMGR, în cadrul Adunării Generale din data de 14 martie 2017. Cu aceeași ocazie, APMGR l-a ales în poziția de membru al Consiliului Director APMGR pe Dragos Damian, CEO Terapia, fostul Președinte al APMGR.

Din Consiliul Director, mai fac parte Amelia Tătaru, Director General Krka, Daniel Bran, Country Manager Accord Healthcare şi Viorica Preduna, Director General Alvogen România.

Adrian Grecu are mai mult de 16 ani de experiență în industria farmaceutică, la nivel local, precum şi în roluri regionale și internaționale. El conduce operaţiunile Mylan România din 2015 – odată cu achiziţia, de către compania americană, a portofoliului de medicamente mature al Abbott Laboratories. În prezent, Grecu coordonează în România o echipă de 130 de angajați.

Din noul rol de Președinte al APMGR, Adrian Grecu își propune să coopereze cu autoritățile care au atribuții în domeniul sănătății pentru a creşte accesul pacienţilor la medicamente accesibile, prin operarea unor modificări urgente la taxa clawback, pe care o consideră principalul obstacol în accesul pacienților la medicamente și una dintre cauzele scăderii investițiilor industriale din sectorul farmaceutic. “Povara fiscală la care taxa clawback supune producătorii de medicamente generice a devenit nesustenabilă pentru o bună parte dintre aceștia, iar rezultatul este dispariția medicamentelor generice esențiale de pe piaţă și limitarea sau închiderea unor capacități locale de producție, cu efecte sociale și economice ireversibile”, spune Adrian Grecu.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *