Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

15 Oct 2012

Actavis România a plimbat zeci de medici la prestigiosul Congres de Oncologie din Emiratele Arabe Unite. Pentru educație medicală, doar nu vă gândiți la turism și shopping!

 

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 11-13 octombrie 2012, la Dubai. Desigur, un cunoscut centru de gândire științifică medicală, un autentic pol de atracție pentru mințile luminate ale oncologiei.

Românii nu puteau lipsi de acolo. De acum este o obișnuință ca unii medici români să străbată de zeci de ori pe an meridianele globului pentru a avea acces la știință.

Știința de a veni la congres doar în prima zi, pentru a lua geanta cu materiale și badge-ul cu numele. Știința de a-și face o poză la intrare în chiar această primă zi, pentru a avea ce arăta colegilor rămași în țară. Știința de a fi bine pregătit cu harta celor mai apropiate mall-uri și magazine. Știința de a mima știința și știința de a te comporta de parcă ți se cuvine statutul de perpetuu turist pe banii firmelor producătoare de medicamente.

De fapt, am greșit. Pe banii noștri, nu ai firmelor private

Actavis România a scos la plimbarea de toamnă la Dubai câteva zeci de medici, majoritatea șefi de secții de oncologie din țară. Aștept, în același spirit al schimbului de informații științifice dintre România și alte state în curs de dezvoltare, ca următoarele deplasări pe care Actavis le propune prescriptorilor să aibă loc în Angola, Afganistan, Vanuatu și Somalia.

În același timp, la Poiana Brașov, oncologii români care se respectă pe ei înșiși, care își respectă meseria, pacienții și tradiția, au participat la Conferința SNOMR. Dacă în sală ar fi fost și turiștii din Dubai, medici și reprezentanți Actavis, ar fi putut afla, de la doamna dr. Silvia Ionescu Goga, istoria fondării, pe platforma Institutului Oncologic din București, a companiei Sindan. Care acum este parte din Actavis și generează cea mai mare parte a veniturilor. Din care s-a finanțat și excursia de la Dubai.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blog Marius Geantă » Blog Archive » Scandalul Actavis-Dubai. Reacția incredibilă a șefului Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae: “Care e problema? A merge în Dubai nu e un lux!” - [...] Actavis România a plimbat zeci de medici la prestigiosul Congres de Oncologie din Emiratele Arabe U... [...]
  2. Blog Marius Geantă » Blog Archive » Relația dintre medici și industria farmaceutică, limitată de Colegiul Medicilor din Irlanda. Când se va aplica modelul și în România? - [...] Actavis România a plimbat zeci de medici la prestigiosul Congres de Oncologie din Emiratele Arabe U... [...]

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *